Ritualurile au înlocuit auto-disciplina, credinta a înlocuit perspectiva, şi rugăciunea a înlocuit înţelegerea.

marți, 23 martie 2021

Buddhist Chanting - Nothing But Everything (Japanese)

Budismul Shingon 


Shingon este o formă a budismului ezoteric japonez, se mai numește și Shingon Mikkyo. Această școală a fost fondată în 804 d.Hr. de Kukai (Kobo Daishi) în Japonia. Învățăturile lui Shingon se bazează pe Sutra Mahavairocana și Sutra Vajrasekhara, sutrele fundamentale ale Shingonului. Prin cultivarea a trei secrete, acțiunile corpului, vorbirii și minții, suntem capabili să atingem iluminarea chiar în acest corp. Când putem susține această stare de spirit, putem deveni una cu forța vieții Universului, cunoscut sub numele de Buddha Mahavairocana. Activitățile simbolice sunt prezente oriunde în univers. Fenomenele naturale precum munții și oceanele și chiar oamenii exprimă adevărul descris în sutre.

Universul însuși întruchipează și nu poate fi separat de învățătură. În tradiția Shingon, practicantul folosește aceleași tehnici care au fost folosite în urmă cu peste 1.200 de ani de Kukai și au fost transmise oral generație după generație până în prezent. În calitate de budiști Shingon, există trei jurăminte de respectat în viața noastră:

Să ne dăm seama de Buddhaitate chiar în această viață.

Să ne dedicăm bunăstării oamenilor.

Să stabilim Lumea lui Buddha pe acest pământ.

Devenirea unui Buddha în această viață (Sokushin Jobutsu) 

Caracteristica unică a acestei învățături Shingon este că cineva nu devine Buddha doar în mintea sa și nici nu devine Buddha după ce a murit. Înseamnă că cineva este capabil să atingă perfecțiunea tuturor calităților unui Buddha în timp ce trăiești încă în corpul său fizic actual. Un eseu despre Bodhicitta (Bodaishin-ron) spune: „S-a atins rapid o Mare Trezire chiar în trupul născut din mamă și tată”. Conform tradiției Shingon, toate lucrurile din acest univers - atât materia fizică, mintea, cât și stările mentale - sunt alcătuite din aproximativ șase elemente primare. Aceste șase elemente primare sunt: ​​pământul (principiul solidității), apa (umezeala), focul (energia), vântul (mișcarea), spațiul (starea de a fi neobstrucționat) și conștiința (cele șase moduri de cunoaștere a obiectelor). Buddha, precum și ființele umane obișnuite, sunt alcătuite din aceste șase elemente și, în acest sens, atât Buddha, cât și ființele umane sunt practic și în esență identice. Când ne dăm seama de acest adevăr, atunci acțiunile noastre, cuvintele noastre și gândurile noastre vor suferi și o experiență a credinței care le va face să fie corecte și să purifice mediul înconjurător. Acest corp viu, fizic, va putea atinge Buddhaitatea.

Mântuirea și Iluminarea. 

Budismul Shingon acordă mântuire și iluminare ființelor umane care altfel ar fi prinse în ciclul nașterii și al morții. Odată ce o persoană poate intra pe poarta acestei credințe, va putea primi mântuirea și îndrumarea multor Buddha și Bodhisattva. Este o religie în care acea persoană va avea norocul să poată recita mantrele care sunt cuvintele lui Buddha. Kobo Daishi a explicat două puncte ca fiind caracteristicile sale speciale:

1. Realizarea iluminării chiar în acest corp.

2. Momentul prezent care învață clar conținutul iluminării.

El a explicat aceste două aspecte de-a lungul scrierilor sale, cum ar fi: „Înțelesul devenirii unui Buddha în acest corp”, „Cele zece etape în dezvoltarea minții”, „Înțelesul preceptelor secrete Samaya ale lui Buddha”. Este o binecuvântare a budismului shingon să facă posibilă intrarea în contact direct cu practicile care duc la mântuire.

Disciplina Shingon 

Învățăturile Shingon sunt largi și profunde și necesită disciplină strictă pentru a le pune în practică. Dacă nu le practicăm personal în viața de zi cu zi a credinței, atunci această comoară va deveni o posesie inutilă. În realitate, trebuie să manifestăm învățăturile și practica de a deveni un Buddha în acest corp într-o formă concretă. Forma acestei credințe este dezvoltarea mintii cuiva în stadiu superior și angajarea în disciplină. Există diferite tehnici de meditație în tradițiile Shingon, inclusiv practica de a obține beneficii seculare pentru alții, folosind cântarea mantrelor și semnele mâinii mudra, precum și căutarea iluminării în acest corp pentru sine.

Următoarele sunt câteva dintre formele majore practicate de mulți practicanți: Susokukan (meditație de bază pentru a găsi propriul ritm de respirație) Gachirinkan (meditație pe discul lunii) Ajikan (o meditație în silabă) Aceste practici sunt porți spre înțelegerea naturii realității. Prin aceste porți putem experimenta multe stări de conștiință și pe măsură ce ne dezvoltăm abilitățile, începem să avem o perspectivă reală asupra naturii stării neproduse. Prin aceste meditații putem experimenta fluxul de energie din această stare în acest plan fizic al existenței. Cu toate acestea, această stare nu poate fi experimentată fără înțelegerea corectă a doctrinei și a ghidului de către un profesor autentic.

Seicho Asahi



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu