Ritualurile au înlocuit auto-disciplina, credinta a înlocuit perspectiva, şi rugăciunea a înlocuit înţelegerea.

luni, 23 ianuarie 2017

Noul Om - Renascut

         Suferinta provoaca durere ... fizica , psihica. La unele pesoane suferinta ori un pericol iminent declanseaza chiar si la nivel fiziologic transformari. Complacerea si acceptarea suferintei duce la ... decadere. Lupta si neacceptarea suferintei duce la revolta interioara si implicit nevoia de ... raspunsuri. Asta determina inceperea cautarii.

Unii , pur si simplu renasc si devin alti oameni, minunindu-i pe cei din jur cu ceea ce reusesc sa faca si ce au devenit. Prin modul lor de a fi si de a se mainfesta dau dovada de lipsa de ... FRICA. Nu mai au frica de piedici , nu mai exista "nu pot" , isi depasesc bariere fizice ori si le anuleaza, nu-i mai tine in loc "gura lumii". Pur si simplu ... SUNT - traiesc , fara limitele impuse de parerile omenirii.


Altii apuca calea bisericii. Cer s-au multumesc Divinitatii , vor sa o manipuleze in scop personal ori se lasa in voia EI. Cauta raspunsuri in biserica si-n cartile in care, cica, ar fi cuvintul si cererile/pretentile Divinului. Insa se lasa directionati de catre alte persoane si indrumate ce si cum sa gindeasca , sa traiasca.












O parte se apuca de studiat prin diverse cai ... esoterice ori exoterice. Un cumul de filosofii , tehnici , cai , cunostiinte mai mult s-au mai putin publice. In timp realizeaza ca vor sa evolueze , nemairegasindu-se in lumea din jur. Cum si cit ... e discutabil. Depinde de fiecare si o sa detaliez mai jos de ce.

Si cea mai mica parte, se apuca sa caute Divinul, exclusiv prin intermediul stiintei.



De multe ori se intrepatrund atit de bine cele trei metode incit nici nu sti unde sa te incadrezi. De parca ar conta. Doar metodele de studiu sunt diferite caci rezultatele incep sa se coreleze.
De unde rezulta ca Religia , Esoterismul si Stiinta sunt doar unelte pentru aflarea anumitor aspecte care sa ne duca la INTELEGERE. Ei bine , intelegerea duce la anularea fricii. 
Intelegerea combinata cu lipsa fricii, duc la EVOLUTIE.



Circotasilor care vor sa stie unde duce evolutia, le raspund cu : "Adevarul va va elibera" 

P.S. - nu insistati , adevarul nu este la mine. Cautati-l voi insiva




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu