Ritualurile au înlocuit auto-disciplina, credinta a înlocuit perspectiva, şi rugăciunea a înlocuit înţelegerea.

joi, 18 mai 2017

Drumul spre Iad este pavat cu intentii bune.

         Cu surprindere citesc pe facebook o postare redistribuita de o persoana comuna, a unei ... New Age-iste , shamanita de oras , magiciana, etc., de toate pentru toti (gratis la inceput, pe 250 dupa aia), care ... ne deschide la distanta pe data de... , la ora ... , ochiul mintii.
         De ce ai face asa ceva??? Ori nu poti face cele afirmate , s-au poate esti la fel de chioara s-au oarba la fel ca si potentialii clienti , ori, chiar ti se rupe si o faci pentru bani. E ca si cum ai lua un copil de scoala elementara si te-ai apuca sa-i predai fizica quantica si pe deasupra sa mai ai pretentia ca odata date informatiile el sa le si inteleaga. Nu mai conteaza ca el nici macar lucruri elementare nu a acumulat, daramite ce-i bagi tu pe gat. Atita timp cat nu i sa deschis ochiul mintii , nu o face tu. Nu e pregatit. El trebuie sa si-l deschida , altfel ii poti face rau. E chiar asa de greu de realizat asta? Sunt anumiti pasi, metode. Nu e nimic fantasy, ori ritualuri d'alea "ascunse", ci doar logice si de bun simt. Dar sa nu judecam noi , poate o face cu buna intentie chiar daca e o greseala din nestiinta.
          Acum la postarea "prietenei" comune comenteaza un/o persoana ultra ... , era sa zic ultraortodoxa, dar poate o fi de alta confesiune crestina. Desigur ca o buna crestina incepe cu diavolul si cu invocarea lui Dumnezeu in a-i pedepsi pe aia de se tin de vraji , magii si alte deastea. Mi-a stat mintea in loc cind am citit si am realizat ce limbaj arhaic si specific delirului celor care, cica, sunt crestini practicanti. Desigur , toata polologhia se incheie cu :"O, Preacinstită şi de viață purtătoare Crucea Domnului, ajută-mi cu Preasfânta Doamnă de Dumnezeu Născătoare şi toți Sfinții, în veci. Amin!" 
        Ei bine , cum oscilam eu asa intre starea de "frappe cu frisca si inghetata" si revolta cu puseuri de tensiune ... imi pica fisa, crestinii sunt de doua feluri : vechi si noi. Adica vechi si cu un limbaj si o mentalitate specifica Vechiului Testament si noi cu percepte si credinte care se regasesc in Noul Testament. Cei vechi urmeaza indemnurile si poruncile lui YWHW , Yahve, Adonai , Dumnezeu , oricare din 72 de nume, de genul :

Iesirea - a doua carte a lui Moise 12

29. Iar la miezul noptii a lovit Domnul pe toti intai-nascutii in pamantul Egiptului, de la intai-nascutul lui Faraon, care sedea pe tron, pana la intai-nascutul robului, care sta in inchisoare, si pe toti intai-nascutii dobitoacelor.

Deuteronomul (A doua lege) 3

...
2. Domnul mi-a zis: "Nu te teme de el; caci il dau in mainile tale, pe el si tot poporul lui si tara lui; sa te porti cu el cum te-ai purtat cu Sihon, imparatul amoritilor, care locuia la Hesbon."
3. Si Domnul Dumnezeul nostru a mai dat in mainile noastre si pe Og, imparatul Basanului, cu tot poporul lui; l-am batut si n-am lasat sa scape niciunul din oamenii lui.
4. I-am luat atunci toate cetatile si n-a fost una care sa nu cada in stapanirea noastra: saizeci de cetati, tot tinutul Argob, imparatia lui Og din Basan.
5. Toate cetatile acestea erau intarite, cu ziduri inalte, cu porti si zavoare, afara de cetatile fara ziduri care erau foarte multe la numar.
6. Le-am nimicit cu desavarsire, cum facusem cu Sihon, imparatul Hesbonului; am nimicit cu desavarsire toate cetatile impreuna cu barbatii, femeile si pruncii.
7. Iar toate vitele si prada din cetati le-am luat pentru noi.

Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise 4


15. Tineti dar bine minte ca in ziua aceea, cand Domnul v-a grait din mijlocul focului, de pe muntele Horeb, n-ati vazut nici un chip.
16. Sa nu gresiti dar si sa nu va faceti chipuri cioplite, sau inchipuiri ale vreunui idol, care sa infatiseze barbat sau femeie,
17. Sau inchipuirea vreunui dobitoc de pe pamant, sau inchipuirea vreunei pasari ce zboara sub cer,
18. Sau inchipuirea vreunei jivine, ce se taraste pe pamant, sau inchipuirea vreunui peste din apa, de sub pamant;
19. Sau, privind la cer si vazand soarele, luna, stelele si toata ostirea cerului, sa nu te lasi amagit ca sa te inchini lor, nici sa le slujesti, pentru ca Domnul Dumnezeul tau le-a lasat pentru toate popoarele de sub cer.
...
23. Luati seama sa nu uitati legamantul Domnului Dumnezeului vostru pe care 1-a incheiat cu voi si sa nu va faceti idoli care ar inchipui ceva, precum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau.
24. Caci Domnul Dumnezeul tau este foc mistuitor, Dumnezeu zelos.
Si genul asta de exemple se gasesc peste tot in Vechiul Testament, inclusiv indemnurile directe ale divinitatii , nu e nevoie sa insist, cei care studiaza le pot gasi cu usurinta.
Cei noi, IL percep si IL urmeaza mai degraba ca Iubire Divina , la care... conform celor afirmate de Isus Christos, se poate ajunge prin intermediul iubirii cristice. "Eu sunt CaleaAdevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6)

                Orice am zice , cele doua testamente fiind antagonice, se adreseaza unor oameni cu capacitati mentale si de evolutie radical diferite, oricit de "diavolesc" ar suna asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu